«مطالعات فرهنگی و رسانه ایران»- این کتاب یکی از بهترین کتاب ها برای دانشجویان رشته های مطالعات فرهنگی و رسانه است و من مطالعه آن را به همه دوستان پیشنهاد می کنم.
در واقع عنوان کتاب بایستی مطالعات فرهنگی می بود، اما آرتور با دلایل خاصی این نام را برای آن برگزیده است.
وبلاگ جامعه اطلاعاتی در متنی کوتاه فصل اول این کتاب را خلاصه کرده است. در بخشی از این خلاصه می خوانیم:
درباره آرتور آسا برگر، باید بگویم بر اساس آنچه در مقدمه کتاب وی آمده؛ استاد هنرهای ارتباطات الکترونیک و سخن پراکنی در دانشگاه ایالتی سن فرانسیسکو است. او از سال 1965 تاکنون در انی دانشگاه به تدریس اشتغال داشته است.
او دبیر بخش نقد برنامههای تلویزیون و فیلمهای سینمایی در مجله سوسایتی (جامعه) ویراستار مجموعهای از کتابهای تجدید چاپ شده با عنوان «آثار کلاسیک در زمینه ارتباطات» برای بنگاه انتشاراتی ترنس اکشن بوکس و مشاور سردبیر مجله هیومر است.
کتاب «نقد فرهنگی» بیست و چهارمین کتاب آرتور آسا برگر است. توانایی بی نظیر وی در ترجمه نظریههای دشوار به زبانی قابل فهم این کتاب رابه یک نوشتار مقدماتی مطلوب برای ورود به مباحث نقد فرهنگی تبدیل کرده است. کتاب برگر نظریه پردازان، مفاهیم و حوزههای موضوعی اصلی در نقد فرهنگی از نظریههای ادبی، جامعه شناختی، و روانکاوی تا نشانه شناسی و مارکسیسم را در بر میگیرد. نقد فرهنگی با ایجاد پیوند میان این نظریهها و زندگی دانشجویان جانی تازه به کالبد رشته مطالعات فرهنگی میدمد.
نویسنده در توضیحات خود درباره نظریههای مختلف، از بخشهایی از نوشتههای نظریهپردازادن اصلی استفاده می کند و از این طریق خوانندگان را با سبک این اندیشمندان آشنا می سازد و به قرار دادن آنها در بستر خاص تاریخی خود کمک میکند.
مترجم کتاب میگوید ...؛
خانم حمیرا مشیرزاده، در مقدمه این کتاب، چنین مینویسد: فرهنگ و موضوعات مرتبط با آن به شکلی فزایده در کانون مطالعات اجتماعی جای میگیرد. و در خصوص رشته مطالعات فرهنگی می گوید: رشته کم و بیش جدید «مطالعات فرهنگی» به عنوان رهیافتی بین رشتهای به موضوعات فرهنگی هم از رشته های مختلف علمی تغذیه میشود و هم این رشتهها را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
وی قائل به این است که برخی ازدستاوردها و بصیرتهای مطالعات فرهنگی میتواند به کار کارگزاران، برنامهریزان و سیاستگذاران فرهنگی بیاید و در شرایطی که مفاهیم و مسائلی چون تهاجم فرهنگی، رابطه و نسبت میان سنت و تجدد، تأثیر و تأثر میراث فرهنگی ملی – دینی و جریانهای فرهنگی معاصر از ملاحظات مهم جامعه فکری و اندیشه ورزان مختلف و همچنین مسئولان کشور میداند.
مشیرزاده، هدف اصلی کتاب نقد فرهنگی اثر آرتور آسا برگر را از یک سو آشنا کردن خواننده با مفاهیم پایه و اصلی حوزه مطالعات فرهنگی و از سوی دیگر پیوند میان این حوزه مطالعاتی با سایر رشتهها و حوزههای علمی میداند و مینویسد: ارائه ترجمه این کتاب، تلاشی است در جهت معرفی حوزه مطالعات فرهنگی به مخاطبان که این امر را گامی به سوی اطلاعرسانی از این حوزه مطالعاتی به سیاستگذاران و مسئولان فرهنگی کشور میداند.